top of page

Mágnesterápia

magnapress_targy_001.JPG

Mágnesterápia akupunktúrás pontokon

Miben segít?

Gyógyszermentes egészségvédelem, fájdalommentes, hatékony, és egyszerű módszere, amely a mágnesterápia és az akupunktúra ötvözete. Használatával a szervezet öngyógyító folyamatának beindítását segítjük elő, helyreállítjuk testünk biológiai egyensúlyát, aktiválhatjuk szunnyadó energiáinkat, erősíthetjük immunrendszerünket.

Hogyan működik?

A készülék két északi és egy déli pólusú irányított permanens mágnest tartalmaz, amely a megadott akupunktúrás pontkombinációk kezelése esetén gyógyító hatással rendelkezik.

A pozitív és negatív komponens egymással szembehelyezve olyan mágneses erőteret hoz létre, amely képes a biológiai egyensúly fenntartására és helyreállítására. Az egyszerű, pár perces kezeléssel, a megadott módon végezve lehetőség nyílik az immunrendszer harmonizálására, energiák aktiválására.

A mágnesterápia eredete:

A mágnesség titokzatos ereje már a régi időkben is elbűvölte, és foglalkoztatta az embereket. A gyógyítás történetében a kínaiak voltak, akik már évtizedekkel ezelőtt gyógyítás céljára használták.

A klasszikus ok a mágneses tér terápiás alkalmazásának, eredetileg a csontgyógyulás volt, melynek alapja a csontok piezoelektromos tulajdonsága, vagyis a csontok nyomására kisebb negatív, húzására pozitív  feszültség indukálódik a csont két végén. Ez a finom elektromos feszültség vezérli a csontnövekedést. A mechanikus feszültségek így alakulnak át elektromos árammá, és ez biztosítja az optimális csontszerkezet kialakulását. Tehát csak terhelt csontban alakul ki optimális morfológiai struktúra.

A sejtek anyagcseréjének alapját az ideg és izom akcióspotenciálok elektromágneses kölcsönhatása képezi. Azaz egészséges szövetszerkezet csak optimális elektromágneses aktivitásnál képződhet és tartható fenn.

Hogyan hat a mágnesterápia a fogászatban?

A száj, amelyben dolgozunk, a keringés és a mikrokeringés jellegzetes helye, ahol a vékony nyálkahártyával fedett területeknek nagyon bő a vérellátása. Továbbá az íny egy immunológiailag kiemelten aktív szerv, hiszen a száj a szervezet egyik kapuja a külvilág felé, és sajátságos baktériumflóra összetételével  fontos védelmi vonalat képez.

A mágnesterápia  közvetlen hatással van a szövetek regenerációs folyamataira, gyorsabb seb és nyálkahártya gyógyulást eredményez. Ezeknek köszönhetően a műtéti és egyéb fogászati beavatkozások után azonnal elkezdett kezeléseknek köszönhetően, betegeknek szinte semmilyen fájdalma sincs, nem jelentkeznek a post-traumás gyulladások, ödémák (duzzanatok), pácienseink azonnal munkaképesek, komfortérzetük kiváló.

A mágnesterápia hatása

  • biológiai egyensúly helyreállítása

  • immunrendszer erősítő

  • fájdalomcsillapító hatás

  • gyulladáscsökkentő hatás

  • trófikus hatás(gyógyulás és növekedés felgyorsítása)

  • spasmolitikus hatás (görcsoldás)

  • vasodilatációs hatás( az ér űrterét tágító)

bottom of page