top of page

Fogfehérítés

Perfect Smile

Mi okozhatja a fogak elszíneződését?

A fogak elszíneződését leggyakrabban erős színezőanyagot tartalmazó ételek-italok rendszeres fogyasztása okozza mint például a tea, vörösbor, paradicsom, cékla, sárgarépa. A dohányzás és bizonyos gyógyszerek szedése is a fogszín sötétedéséhez, sárgulásához vezethet.

Lézer segítségével ezek az elszíneződések gyorsan és fájdalommentesen eltávolíthatók. Rendelőnkben a lézeres fogfehérítést minden esetben fogorvos végzi, így a legmodernebb technológia mellett kiváló szakemberek adják vissza Önnek a csillogó, fehér magabiztos mosolyát.

Kinek ajánljuk a lézeres fogfehérítést?

 • azoknak, akik ragyogóan fehér, magabiztos mosolyt szeretnének

 • akiknek az életvitelük miatt elszíneződek a fogai

 • vagy a munkakörük megköveteli a kifogástalan megjelenést, a szép mosolyt is beleértve

 • azoknak akik tartós fogfehérítő megoldást és egyben

 • a legmodernebb fehérítési technikát keresik.

Hogyan működik a lézeres fogfehérítés?

Fogászatunkon a SIROlaser készülék segítségével, egy kifejezetten fogászati lézerberendezésekhez kifejlesztett gélt alkalmazva fehérítik fogorvosaink Pácienseink fogait.

A fogak fehéredésének mértéke és tartóssága mindenkinél egyedi, függ többek között a fogzománc vastagságától, az életkortól, étkezési, dohányzási szokásoktól.

 1. Első lépés minden esetben egy professzionális fogkő eltávolítás és polírozás.

 2. Ezt követően felkerül az ínyre egy speciális gél, mely az íny védelmét szolgálja.

 3. Majd a fogakra felhelyezésre kerül a speciális, lézeres eljáráshoz kifejlesztett gél.

 4. A fogakat egyenként 20-30 másodpercig megvilágítjuk a lézer készülékkel.

 5. 5 perces pihenőkkel, minden fogsornegyedben (kvadránsban) megismétli fogorvosunk ezt a folyamatot.

 6. 20-25 perces kezelés után a fogfehérítő gél eltávolításra kerül a fogakról, befejezve ezzel a fehérítő folyamatot.

Miért jobb a lézeres fogfehérítés az egyéb módszerekhez képest?

 • A lézeres fogfehérítés rövidebb ideig tart, mint egyéb rendelői társaik. Az eljárás mindössze megközelítőleg 20 perc, amit fogkőlevétel előz meg minden esetben (a teljes kezelés elő- és utómunkákkal kb. 3/4-1 óráig tart).

 • A tapasztalatunk szerint is a lézer stimulálja legjobban a speciálisan erre a célra kifejlesztett fogfehérítő gélt, ami ezáltan nagyobb hatékonyságot eredményez.

 • A megfelelő előírások betartása mellett fogai akár évekig fehérek maradhatnak.

Milyen ételek fogyasztását érdemes kerülni fogfehérítést követően?

Fogfehérítést követő napokban, de nagyságrendileg 2 hétig kerülendőek az alábbi ételek/italok:

 • Kávé & tea;

 • Kóla és egyéb szénsavas üdítőitalok;

 • Vörösbor;

 • Dohányzás;

 • Paradicsom és piros gyümölcsök;

 • Pirospaprika és az azt tartalmazó ételek (pl. pörkölt) fogyasztása.

Mit érdemes tudnia fogfehérítést megelőzően?

A legjobb eredmény elérése érdekében minden fogfehérítést megelőzően fogkőeltávolítás indokolt. A fogkőlevételt és a fogfehérítést jellemzően két különböző alkalommal végezzük el annak érdekében, hogy a fogkőeltávolítást követően a fogíny teljesen regenerálódni tudjon.

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a fogfehérítés nem hat a fogtömésekre, inlay/onlay-ekre, rögzített fogpótlásokra (hidak, koronák), tekintve, hogy ezekbe nem hatol be a fogfehérítő zselé, nem tudja kifejteni hatását. Van lehetőség természetesen világosabb színű fogpótlásokra is, de ez külön kezelés keretében kivitelezhető.

Gyökérkezelt fogak belső fogfehérítésére a lézeres fogfehérítés nem alkalmas, erre külön eljárást/anyagot alkalmazunk. Nem feltétlenül szükséges azonban külön alkalommal eljönnie erre, a fehérítések összevonhatóak.

Fogfehérítés: otthon vagy a rendelőben?

A fogfehérítés biztonságosan kizárólag fogorvosi rendelői körülmények között végezhető el. Csak egy rendelőben található meg az a szaktudás és gyakorlat, ami a vizsgálat, az előkészítés vagy a fogfehérítés során szükséges lehet (nem beszélve egy váratlan egyéni reakcióról, amit azonnal kezelni kell).

Kényelmes megoldásnak tűnhet az otthoni fogfehérítés is, hiszen nem kell elmennie egy fogorvosi rendelőbe, hanem otthon TV-nézés közben elvégezheti az egész folyamatot. Felmerül azonban néhány kérdés, amely megkérdőjelezi az otthoni fogfehérítés biztonságosságát.

 • Biztos lehet-e abban, hogy hiteles forrásból származó minőségi, egészségkárosodást nem okozó, hatásos fehérítő anyagot vásárol?

 • Fogorvosi vizsgálat nélkül biztos lehet vajon abban, hogy nincs-e olyan fogászati problémája, amely a fogfehérítés során fájdalommal járó kellemetlenséget okozhat?

 • Ha fogain plakk vagy fogkő található, a fogfehérítés vajon hatásos lesz-e?

 • Tud megfelelő védelmet biztosítani ínyének a fogfehérítés közben, hogy az ne szenvedjen károsodást a fogfehérítő anyagtól?

 • Szakszerűn fel tudja vinni fogainak felületére a fogfehérítő anyagot?

 • Mit tesz, ha az adott fogfehérítő anyag érzékenységet okoz Önnek?

Érdemes átgondolnia ezeket a kérdéseket. Egy rendelői fogfehérítés alternatívája mindig biztonságos megoldást jelent az Ön számára.

A fogfehérítés egy látszólag egyszerűnek tűnő döntés, de ne kockáztasson még ebben a kérdésben sem. Ha felkészült szakemberhez fordul, akkor nem érhetik kellemetlen meglepetések, és a végeredményben sem csalódik.

bottom of page