top of page

Fogfehérítés

Perfect Smile

Mi okozhatja a fogak elszíneződését?

A fogak elszíneződését leggyakrabban erős színezőanyagot tartalmazó ételek-italok rendszeres fogyasztása okozza mint például a tea, vörösbor, paradicsom, cékla, sárgarépa. A dohányzás és bizonyos gyógyszerek szedése is a fogszín sötétedéséhez, sárgulásához vezethet.

Fogfehérítés segítségével ezek az elszíneződések gyorsan és fájdalommentesen eltávolíthatók. Rendelőnkben a fogfehérítést minden esetben fogorvos végzi, így a legmodernebb technológia mellett kiváló szakemberek adják vissza Önnek a csillogó, fehér magabiztos mosolyát.

Kinek ajánljuk a fogfehérítést?

 • azoknak, akik ragyogóan fehér, magabiztos mosolyt szeretnének

 • akiknek az életvitelük miatt elszíneződek a fogai

 • vagy a munkakörük megköveteli a kifogástalan megjelenést, a szép mosolyt is beleértve

 • azoknak akik tartós fogfehérítő megoldást és egyben

 • a legmodernebb fehérítési technikát keresik.

Mennyi ideig tartják meg fogaim a fogfehérítés során elért világosabb fogszínt?

Ez nagymértékben függ a páciens egyéni adottságaitól, életvitelétől, étkezési és fogápolási szokásaitól. Általánosságban azonban elmondható, hogy a fogak fehérségét mind a professzionális rendelői, mind az otthon elvégezhető változat 1-2 évre szokta biztosítani. Amennyiben nem változtat szokásain, ugyanazon okok, amelyek korábban is előidézték fogainak elszíneződését ismételten elindítják a különböző foltok kialakulásának folyamatát, és a sárgásabb szín gyorsabban visszatérhet.

Pola Office+ professzionális rendelői fogfehérítés

​Rendelőnkben professzionális fogfehérítéshez a kiváló minőségű, ausztrál Pola White termékeit használjuk. A világ leggyorsabb fogfehérítője hatékonyan, ugyanakkor biztonságosan fehéríti ki fogait kevesebb, mint 30 perc alatt. Minden Pola terméket, a páciens igényeit teljes mértékben szem előtt tartva fejlesztenek.

A Pola Office + legfőbb tulajdonságai:

 • A kezelés gyors, ami 3×8 perces fehérítési időt jelent. Az anyag zselés állaga biztosítja a maximális kötőerőt és a fehérítő hatást.

 • Bár a Pola Office+ fogfehérítéshez nem szükséges fehérítő lámpa használata, a lámpa alkalmazásával tovább gyorsítható a folyamat.

 • A Pola Office+ természetes PH értéke biztosítja a maximális komfortérzetet a kezelés alatt és után egyaránt.

 • A Pola Office+ Kálium-nitrátot tartalmaz, melynek köszönhetően jelentősen csökken az utólagos fogérzékenység.

Mit érdemes tudnia fogfehérítést megelőzően?

A legjobb eredmény elérése érdekében minden fogfehérítést megelőzően fogkőeltávolítás indokolt. A fogkőlevételt és a fogfehérítést jellemzően két különböző alkalommal végezzük el annak érdekében, hogy a fogkőeltávolítást követően a fogíny teljesen regenerálódni tudjon.

Fontosnak tartjuk megjegyezni, hogy a fogfehérítés nem hat a fogtömésekre, inlay/onlay-ekre, rögzített fogpótlásokra (hidak, koronák), tekintve, hogy ezekbe nem hatol be a fogfehérítő zselé, nem tudja kifejteni hatását. Van lehetőség természetesen világosabb színű fogpótlásokra is, de ez külön kezelés keretében kivitelezhető.

Gyökérkezelt fogak belső fogfehérítésére a lézeres fogfehérítés nem alkalmas, erre külön eljárást/anyagot alkalmazunk. Nem feltétlenül szükséges azonban külön alkalommal eljönnie erre, a fehérítések összevonhatóak.

Fogfehérítés: otthon vagy a rendelőben?

A fogfehérítés biztonságosan kizárólag fogorvosi rendelői körülmények között végezhető el. Csak egy rendelőben található meg az a szaktudás és gyakorlat, ami a vizsgálat, az előkészítés vagy a fogfehérítés során szükséges lehet (nem beszélve egy váratlan egyéni reakcióról, amit azonnal kezelni kell).

Kényelmes megoldásnak tűnhet az otthoni fogfehérítés is, hiszen nem kell elmennie egy fogorvosi rendelőbe, hanem otthon TV-nézés közben elvégezheti az egész folyamatot. Felmerül azonban néhány kérdés, amely megkérdőjelezi az otthoni fogfehérítés biztonságosságát.

 • Biztos lehet-e abban, hogy hiteles forrásból származó minőségi, egészségkárosodást nem okozó, hatásos fehérítő anyagot vásárol?

 • Fogorvosi vizsgálat nélkül biztos lehet vajon abban, hogy nincs-e olyan fogászati problémája, amely a fogfehérítés során fájdalommal járó kellemetlenséget okozhat?

 • Ha fogain plakk vagy fogkő található, a fogfehérítés vajon hatásos lesz-e?

 • Tud megfelelő védelmet biztosítani ínyének a fogfehérítés közben, hogy az ne szenvedjen károsodást a fogfehérítő anyagtól?

 • Szakszerűn fel tudja vinni fogainak felületére a fogfehérítő anyagot?

 • Mit tesz, ha az adott fogfehérítő anyag érzékenységet okoz Önnek?

Érdemes átgondolnia ezeket a kérdéseket. Egy rendelői fogfehérítés alternatívája mindig biztonságos megoldást jelent az Ön számára.

A fogfehérítés egy látszólag egyszerűnek tűnő döntés, de ne kockáztasson még ebben a kérdésben sem. Ha felkészült szakemberhez fordul, akkor nem érhetik kellemetlen meglepetések, és a végeredményben sem csalódik.

bottom of page