top of page

Biológiai Fogászat

Zen Stones

Biológia fogorvoslás

„Minden egyes fog az egész emberrel áll kapcsolatban.” - dr. Adloff

Az integral fogorvoslás nem csak a szájüreget és a fogakat  kezeli, hanem az egész embert a TEST-LÉLEK-SZELLEM elválaszthatatlan egységében.

Nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és az egység (harmónia) fenntartására.

A mindennapjainkban fellépő fizikai/lelki/mentális síkon megbomló egyensúly hátrányosan befolyásolhatja általános egészségi állapotunkat és ez idővel testünkre is kihat. A biológiai fogorvos a fogak és az egész szervezet vizuális diagnosztikája révén tájékoztatni tudja a páciensét a szervezetében zajló energetikai problémákról azok korai szakaszában.

Fogak és szervek kapcsolatai:

A kínai orvoslás szerint a fogak, az őket körülvevő fogágy, valamint a szervek közt szoros és kölcsönös, oda-vissza ható kapcsolat van. Minden egyes foghoz tartozik egy szerv, belső elválasztású mirigy, ízület, érzés, érzelem, gondolati minta. Ezek a rendszeren belül oda-vissza kölcsönhatásban vannak egymással, így az egyik elem diszharmóniája kihat a másik, vele kapcsolatban álló elem működésére.

Fogaink egyfajta jelzőrendszerként működnek. Egy adott fogon és annak környékén jelentkező tünetek a vele összeköttetésben álló belső szerv, meridián, illetve a hozzá fűződő lelki tartalom problémáira utalhat.

39.gif

Kép forrása: www.biodent.hu

A biológiai fogászati kezelés kiegészíti a hagyományos fogorvoslást. A felhasználandó, beépítendő anyagokat(kérés esetén) egyénre szabottan választjuk ki,még az orvosi beavatkozást megelőzően.

A gyorsabb és teljesebb gyógyulás érdekében előszeretettel alkalmazunk olyan kiegészítő kezeléseket, mint a teljes test akupunktúra, oralakupunktúra, lézerakupunktúra, mágnesterápia, frekvencia terápia, ayurvedikus terápiák, neuralterápia, gyógynövények, homeopátiás szerek, Schüssler-sók, Bach-virágterápia.

Gyógyulást igazán az eredményez , ha a testi és lelki folyamatokat egyaránt tudatosítjuk és kezeljük. Ehhez viszont nem elég a gyógyító holisztikus hozzáállása. A páciens hasonló felfogása és közreműködése is szükséges.

A rendelőben a keleti állapotfelmérő diagnosztika módszereit is alkalmazzuk. Az akupunktúrás belgyógyászati diagnosztika sok esetben segíti a megbetegedések hátterének feltárását. A biológiai vagy alternatív fogorvoslás nem csak a fogat nézi, hanem összefüggő egésznek tekinti az emberi szervezetet és a benne lejátszódó folyamatokat, tehát holisztikus szemléletet képvisel. Diszciplínáiba beletartozik minden olyan diagnosztikai és terápiás eljárás, mely a hagyományos – nyugati típusú – fogorvoslást kiegészítheti.

Az első megjelenés alkalmával feltétlenül szükséges az ún. periapicalis status rtg felvétel, ugyanis csak ennek segítségével diagnosztizálhatók a szájüreg nem látható részeiben az állcsontok, gyökerek, arcüregek – meglévő, esetleg tüneteket nem okozó – krónikus folyamatok.

A gyógyszeres kiegészítő terápiánál elsősorban homeopátiás készítményeket javaslunk. A homeopátiás gyógyszerek még nem szerezhetők be minden gyógyszertárban, vagy csak külön megrendeléssel. A homeopátiás gyógyszerek használatának és alkalmazásának módjairól minden páciens tájékoztatót kap.

A gyógyszeres terápia egyik alkalmazása a méregtelenítés. Ez elsősorban a szervezet nehézfém mentesítését célozza, de a szervezetben lerakódott egyéb toxinok is kiürülnek. Ez történhet homeopátiás egyedi szerekkel, komplexekkel, nyomelem pótlással, vitaminokkal, gyógynövényekkel és egyéb kivezető szerekkel. Nincs általános terápia, minden esetben személyre szabottan állapítjuk meg a szükséges szerek fajtáját és adagolását. Ezekről részletes tájékoztatást is kapnak pácienseink.

A biológiai fogászat tapasztalatai szerint a megbetegedések, a szájüregi terhelések, lassan, fokozatosan alakulnak ki. Így a meglévő tünetek is fokozatosan szűnnek meg. Az egyéni érzékenységtől függően a gyógyszeres kezelés 3-8 hónapot is igénybe vehet. Ez alatt az idő alatt az alkalmazott terápiát havi rendszerességgel kontrolláljuk.

Minden egyes foghoz tartozik egy szerv, belső elválasztású mirigy, ízület, érzés, érzelem, gondolati minta. Ezek a rendszeren belül oda-vissza kölcsönhatásban vannak egymással, így az egyik elem diszharmóniája kihat a másik, vele kapcsolatban álló elem működésére.

Ezen komplex szemlélettel feltárhatók a fogágy betegségei, az állkapocs ízületi, illetve a fogbetegségek okai, valamint kideríthetők bizonyos krónikus betegségek (allergiás, ízületi, anyagcsere, bőrbetegségek stb. okai). A beteg aktív együttműködése elengedhetetlen a gyógyuláshoz.

Nem csupán az orvos utasításainak betartása, a szerek beszedése, életmód, táplálkozási szokások megváltoztatása szükséges, hanem a tünetek okainak megértése és a saját felelősség felismerése is.

f509d34f260df609fd9973e2fee27a87.jpg
bottom of page